Afkesmerklap heeft een nieuwsbrief en deze kun je hier ook lezen. Als je op de hoogte wilt worden gehouden, kun je eventjes een mailtje sturen naar Afke.

Merklappen – en Handwerkatelier ‘Afkes Merklap’

Nieuwsbrief april 2012

Om iedereen op de hoogte te houden waar ik mee bezig ben, ben ik van plan de komende tijd een nieuwsbrief aan u te richten. Als u deze niet wilt ontvangen, kunt u dat aan mij doorgeven.

U kunt u zelf ook op hoogte houden door bij mijn blog te kijken. Boven de blog kun je ook de nieuwsbrief lezen door op hier te drukken komt de nieuwsbrief te voorschijn. Verder lopen de merklappencursussen door tot ongeveer mei 2012. Mensen die lessen gemist hebben kunnen tijdens deze lessen aanhaken. Stel mij wel graag even op de hoogte als u van plan bent te komen in verband met wijzigingen in data etc. In mei komt het programma 2012-2013 op de website www.afkesmerklap.nl te staan. Op 3 september de terugkomdag in Heerde. €30,ontvangst bij afke thuis met koffie en gebak,daarna gaan we naar een andere gelegenheid om elkaar te laten en zien en te vertellen over onze resultaten ,dus neem je werk mee!!! Inschrijven vanaf nu.

De cursus in Molenaarsgraaf Beginnen op 19 en 20 september.Je kunt je hier reeds voor  inschrijven.

Op 25 april kunt u nog aanhaken bij een kleine groep merklappen borduren van 10.00u – 16.00U.

9 mei was eigenlijk het laatste Handwerkcafé. In plaats daarvan is er nu een lezing van An Moonen,
oud-conservatrice van het Openlucht Museum
over de geschiedenis van de quilt in Nederland. Dit is heel interessant en jammer als u het mist. Deze vindt plaats in De Spikke van 14.00 tot 16.00 uur aan de Stationsstraat 8 in Heerde. Kosten zijn € 7,50 inclusief koffie.

Maandagmiddag 14 mei van 13.30 tot 16.00 uur kun je komen Bloemetjes borduren’. Dit kan op kleding of op bijvoorbeeld een doosje . Deze middag leer je de techniek. Vervolgens kun je thuis oefenen en dan kom je gewoon op een woensdag middag in de zomer nog eens langs om de puntjes op de bloemetjes te zetten. De kosten voor deze  middag zijn € 15,- inclusief materiaal. Eigen naaigerei meenemen.

16 mei Richelieu borduren, eventueel voor de pronkrol. Van 10.00 – 16.00 uur. € 35 inclusief materiaal. Neem je eigen boterham voor de rest wordt gezorgd.

Eind mei staan we op de textieldagen bij VERHILDERSUM in Leens. Begin juni ben ik uitgenodigd door CASA CENINA om op in Italië internationaal merklappen te jureren. Dat vind ik best een hele eer en ik hoop dat het een leuke ervaring is voor een Nederlandse merklapontwerpster.

Verder is er nog het Zomers Intermezzo. Dit is een 5-daagse zomercursus waar u merklappen kunt ontwerpen