Na weer een tijdje heel druk te zijn geweest met veel zaken die moeten gebeuren.
Even een stukje over dingen die ons bezig houden.

Morgen is hier de maandelijkse soos,waar mensen uit alle windstreken naar toe komen. we beginnen gezellig met koffie met gebak en dan komen alle werkstukken uit de tas. Belangstelling voor elkaars werk, elkaar helpen en bovendien geinspireerd worden om weer verder te gaan. Heerlijk z’on dag.

Zaterdag rijden we om 7 uur richting Nijkerk waar in de Schakel de MERKWAARDIGE ontmoetingsdag plaats vindt. Er komen ongeveer 170 leden uit Nederland en Belgie naar toe. ’s Morgens hebben we een lezing over knipselkunst. Ontwerpen van de knipselkunst kun je ook gebruiken voor het ontwerp van je merklap. Mevr. C.van der Veen van het Knipsel Museum uit Westerbork gaat hier een presentatie over geven.Iedereen krijgt een opdracht naar aanleiding van deze lezing mee naar huis.Na de lunch gaan we in groepen verdeeld over verschillende zalen.De tassen komen los en “Laat zien en Vertel” hebben dit genoemd.Iedereen mag vertellen over het eigen werkstuk en dat is geweldig,met veel nieuwe ideeen gaan we huiswaarts.Borduren is echt niet alleen voor ouderen, deze week kreeg ik de vraag of we meewillen werken aan een borduurproject.
2011 Is het jaar van de molens.

Omdat de ontwerpers van Studio Leon & Loes hebben een opdracht hebben gekregen.
Er zijn door studenten ontwerpen gemaakt, geinspireerd op merklappen en kussens aan de wanden van de molens.

De ontwerpen worden op stof gedrukt en nu vragen we borduursters om zakken te borduren.Deze zakken zullen als zitzakken dienst doen en een jaar lang buiten staan bij de molens,dus worden na het borduren nog behandeld.

Ze komen in Vlist, Aarlanderveen, Schiedam en Rijpwetering.Geweldig dat mensen, jonge mensen teruggrijpen naar de handwerktechniek. Dat doet ons goed, nu nog mensen die een dagje samen ervoor gaan zitten.De foto bij deze blog geven een beeld.
Ik vraag dus dames om een dagje te borduren. In Alphen aan de Rijn is al een zorgcentrum met bewoners en personeel bereid gevonden voor 1 zak.Er resten nog 3 zakken, bij mij mag ook op een dag in februari geborduurd worden, vrijwilligers kunnen zich melden.
16 februari is een zo’n dag bij mij nu nog even 8 dames of heren.