Nu de zomer alweer  met grote passen onze contreien wil verlaten ,kijken we terug op een tijd waarin veel gebeurd is op merklappengebied.

Veel tentoonstellingen.

Laat ik Goes nogmaals noemen,8 juli mocht ik dit openen en op 17 augustus waren er 15.000 bezoekers geweest. Verbazend ,wat een belangstelling voor de merklap.

 

In Goes waren antieke en eigentijdse merklappen,merklappen met allemaal een verhaal.

Zelfs in de Telegraaf van 19 08 2011 wordt er een artikel aan gewijd,wel op een heel andere manier dan wij doen. Dat maakt niet uit de journalist heeft de tentoonstelling bezocht.

Belangstelling komt van vele kanten.

Vanaf 17 september t/m 26 februari 2012 is in Goes de expositie van merklappen van Tilly Jepsen genaamd:Tilly’s huisjes en kruisjes. www.hmdb.nl

Ook in Doesburg is een merklappen tentoonstelling genaamd;merklappen vroeger en nu.

Deze tentoonstelling is vanaf begin september t/m 12 februari 2012. In het streekmuseum De Roode Tooren, Roggestraat 9-11-13 in Doesburg

Open dinsdag t/m vrijdag 10.00 -12.00 uur en 13.30 – 16.30 uur, Zaterdag en zondag 13.30 – 16.30 uur

Toegang gratis.

Morgen is ons eerste kruisteekcafe in een heus cafe in Heerde, we zijn benieuwd of er belangstelling voor is.

Op mijn zomers intermezzo was een jonge vrouw en ik voeg een foto bij zo leuk zat ze te borduren.

Het was een vermoeiende week ,maar super!!

Fijn dat er steeds meer mensen de eigentijdse merklap ontdekken. Op de merklap kun je eigen verhaal krijgt of iets voor een speciale gebeurtenis. De jonge vrouw op de foto verwacht een dezer dagen haar tweede baby en leerde van haar oma borduren,ik hoop dat zij het later weer doorgeeft en ervan geniet.

Ondertussen is ze moeder geworden van zoon Maarten op 8-8 2012.

 

Dus 2 weken te vroeg,maar alles is goed alleen moest ze nog snel een naam verzinnen.Rinske gefeliciteerd en geniet van je gezin.