kersthuisje cursus workshopBeste mensen, ik wens iedereen een goed en gezond 2012,we hopen met ons allen onze hobby uit te kunnen voeren zoveel als wij dat graag willen.Weer met frisse moed beginnen aan een nieuwjaar. Zelf zitten nog steeds in de caravan, maar er begint een beetje zicht komen om in het huis te trekken,we denken zo begin februari, als alles mee zit.Nu is niemand jaloers op ons maar….. Wij hopen dan samen te genieten van ons stekje hier aan de rand van Heerde,waar zo af toe een ree op ons grasveld staat.,dat is toch geweldig ?

Vaak denk ik dat wij hier mogen wonen.

Net heb ik alle nieuwjaarskaarten verstuurd met een kopietje voor workshops KERSTHUISJES maken.Omdat m’n cursisten van 1 workshop ze als kerstkaart gebruikten dacht ik gauw nog even mijn nieuwe huisje afmaken en natuurlijk hoeft het niet zo uitgebreid als die van mij.Het kan ook heel eenvoudig,net zo mooi of soms nog mooier.Ik heb besloten deze workshop nogmaals te geven ,want anders kom ik mijn idee weer tegen in een tijdschrift misschien.We hebben nu een uitgewerkt patroon,maar je kunt ook je eigen huis maken dus neem een foto mee.

Wanneer je onder elkaar op een smal muurtje hangt is dit een leuke kerstversiering.

De workshop wordt gegeven op zat. 25 febr. en op ma. 5 mrt. verder tijdens het zomers intermezzo tussen door.

En op verzoek voor een groep kan het ook dekosten: € 35,- incl. lekkers ,soep en drinken en materiaal.

Meenemen een boterham, potlood en gum verder naaigerei,basispatroon aanwezig.

Onder de agenda op de site kunnen jullie zien wat er nog meer bijgekomen is dit voorjaar. Ik ben een beetje voorzichtig omdat we nu misschien weleens samen een paar dagen weg gaan.

Verder staat er natuurlijk met MERKWAARDIG ook voldoende te doen dus gelukkig zijn de dagen goed gevuld.

Op 28 jan. 2012 is de Ontmoetingsdag in Nijkerk.Deze dag wordt door een commissie georganiseerd dus voor ons het bestuur is dat ook fijn en veraasend. s’Middags worden de mensen verdeeld over de div. zalen dan wordt o.l.v. zaalleidsters het werk waar iedereen mee bezig is getoond.

Je zou het liefst in alle zalen willen zijn.Ja en dat kan nu even niet,dus een volgend jaar zit je waarschijnlijk weer met andere mensen met andere verhalen,je steekt van iedereen wat op en komt vaak op leuke ideeen.

Verhalen van mensen stimuleren,gelukkig hoeven we ons nog niet te vervelen en zolang de handen en de ogen ons niet in de steek laten hoor je ons niet zeuren.

 

Momenteel zijn er in ons land tentoonstellingen op gebied van merklappen ,kijk op de site www.merklap.nl.

Dan hebben we nog een handwerkcafe ingelast in Jan. bij de Spikke in Heerde op 25 jan.

 

In april komt Tineke Tinbergen uit A’dam naar Heerde om de cursus Dearfield borduren te geven ,dit is met dun wollen garen.Even een heel andere techniek misschein komen er tegen die tijd we fot’s op de site zodat iedereen kan zien wat het is.

 

Verder komt An Moonen een lezing geven over antieke qults en de verdere geschiedenis van de quilts,dit is op 9 mei om 14.00 u., ook bij de Spikke in de stationsstraat in Heerde, P op het groene hart .

Voor deze lezing moet je je wel opgeven.kosten :€7,50 incl. consumptie.

 

Morgenmiddag geef ik een lezing in Winterswijk en dat doe ik erg graag vertellen over merklappen.